SU JU ĐIN

SVITAC TRAŽI PRIJATELJA


lektira SVITAC TRAŽI PRIJATELJA Su Ju Đin

ANALIZA KNJIGE

Ovo je poučna priča kako pronaći prijatelja. Prijateljstvo mora biti obostrano, da bi vam neko bio prijatelj, treba i on u vama da stekne prijatelja.

UKRATKO PREPRIČANA LEKTIRA


  • Jedne letnje večeri, svitac je izašao iz trave sa svojim plavičastim fenjerom i krenuo da traži prijatelja. Svi ostali imaju mnogo prijatelja, ali svitac nije imao ni jednog. Osećao se usamljeno i želeo da pronađe nekoga s kim bi se igrao.

  • Dok je leteo, čuo je šuškanje u travi i video skakavca kako žuri negde. Pozvao ga je da mu bude prijatelj, ali skakavac je rekao da najpre mora da pronađe svog bratića koji se izgubio. Pozvao je svitca da mu pomogne tako što će mu osvetliti put. Svitac nije mogao da mu pomogne jer je želeo da nastavi da traži prijatelja.

  • Onda je čuo šum i video mrava koji je nosio veliki teret. Pozvao je i njega da mu bude prijatelj, ali mrav je rekao da najpre mora da odnese teret kući i da se vrati. Uz to je mrav i zalutao. Pozvao je svitca da mu pomogne tako što će mu svetliti i pomoći da pronađe put. Svitac nije mogao da mu pomogne jer je želeo da nastavi da traži prijatelja. Svitac je i dalje tražio prijatelja, ali nije ga pronašao.

  • Deco shvatite kako možete steći prijatelje. Nemojte kao svetac stalno okolo ih tražiti, najpre morate pokazati da umete biti prijatelji.LEKTIRE © elektronska knjiga